Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Otvoren konkurs za izbor omladinskih delegata Srbije u Ujedinjenim nacijama

Lana Stanisavljević 23.6.2022. Komentari

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije organizuje konkurs za izbor omladinskih delegata u Ujedinjenim nacijama. Prijavljivanje na javni konkurs trajaće do 15. jula, a odabrani predstavnici će u toku jednogodišnjeg mandata zastupati interese Srbije u Ujedinjenim nacijama i predstavljati potrebe mladih u Srbiji.

Foto: unsplash.com

Na konkurs se mogu prijaviti mladi od 19 do 27 godina koji su državljani Republike Srbije, imaju aktivno znanje engleskog jezika, dobro poznavanje omladinske politike u Srbiji, poznavanje sistema Ujedinjenih nacija, iskustvo u omladinskom aktivizmu, ostvaren uspeh u obrazovanju i vannastavnim aktivnostima, kao i druga dostignuća značajna za program omladinskih delegata. Proces odabira omladinskih delegata će se odvijati u tri faze: javni konkurs, testiranje najbolje rangiranih na osnovu aplikacija i intervjui za najuspešnije testirane kandidate. Ovaj proces je transparentan, jer je u svim fazama uključeno više od 20 mladih i predstavnika institucija.

Izabrani predstavnici Republike Srbije na zasedanjima Ujedinjenih nacija u koje su uključeni mladi obavljaće ulogu na volonterskoj osnovi. Status mladih delegata biće na nivou savetnika za pitanja mladih, a platformu će pripremati u konsultacijama sa subjektima omladinske politike i u dijalogu sa vršnjacima širom zemlje kroz učešće na raznim događajima.

Cilj projekta Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama je podsticanje uključivanja mladih u državnu omladinsku politiku i preuzimanje društvenih obaveza preko izražavanja interesa mladih kroz ulogu predstavnika u državnoj delegaciji Ujedinjenih nacija, kao i stalno obučavanje novih mladih lidera. Ovaj projekat se organizuje od 2017. godine uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a partneri projekta su Krovna organizacija mladih Srbije - KOMS, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade - NKZM i OPENS.

Više informacija o samom programu, kao i aplikaciju za konkurs, možete pronaći na linku.

društvo,Ujedinjene nacije,omladinski delegati,konkurs,prijave,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.