Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

„Ne rizikuj, zaštiti podatke” radionica o informacionoj bezbednosti novinara

Andrijana Popović 6.11.2022. Komentari

Udruženje novinara Srbije organizuje radionicu o informacionoj bezbednosti novinara za novinare, medijske radnike i studente novinarstva. Radionica će biti održana u četvrtak, 24. novembra, od 11 do 14 časova, u prostoru City Smarta, Milentijeva 12a. Prijava traje do 21. novembra.

Foto: unsplash.com

Neke od tema o kojima će biti reči na radionici su: kako zaštititi i čuvati svoje podatke, računar i telefon, kako prenositi podatke, kako prepoznati pretnje i kako reagovati. Takođe, biće reči i o tome koliko smo bezbedni na internetu, šta su zahtevi zakona o informacionoj bezbednosti... Primerima iz prakse biće prikazane smernice i saveti za zaštitu podataka, nosača podataka, računarske opreme i opreme za komunikaciju. Treneri na radionici su stručnjaci koji dolaze iz Instituta za standarde i tehnologije Rade Dragović i Bojan Perović. Tokom radionce, govoriće i advokat Uroš Nedeljković koji se bavi zaštitiom intelektualne svojine i IT pravom.

Prijava za učešće na radionici je do ponedeljka, 21. novembra. Uz prijavu, treba napisati i poslati kratku radnu biografiju na imejl . Putne troškove pokriva Udruženje novinara Srbije.

društvo,radionica,informaciona bezbednost,uns,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.