Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

O prilikama za volontiranje u inostranstvu u „EU info kutku”

Lana Stanisavljević 4.12.2022. Komentari

Povodom Međunarodnog dana volontera 5. decembra, „EU info kutak” i „Volonterski servis Srbije - Mladi istraživači Srbije” organizuju sesiju za sve mlade koji su zainteresovani da volontiraju u inostranstvu. Sesija će biti održana u četvrtak 8. decembra u prostorijama „EU Info kutka” na adresi Vožda Karađorđa 5, sa početkom u 13 časova.

Foto: unsplash.com

Godišnje se u svetu organizuje preko 2.000 međunarodnih volonterskih radnih kampova. Organizuju ih nacionalni volonterski servisi u saradnji sa lokalnim domaćinima kampova: nevladinim organizacijama, javnim preduzećima i ustanovama, opštinama, privatnim preduzetnicima ili grupama građana zainteresovanim da učine nešto pozitivno za svoju sredinu.

Učesnici info sesije imaće priliku da saznaju šta su volonterski kampovi, koliko mogu trajati, gde se sve organizuju, kao i na koji način se mogu prijaviti na kampove. Sagovornici od kojih će učesnici biti u prilici da saznaju više o ovim prilikama biće koordinatorka Volonterskog servisa Srbije Sanja Kamberović, kao i volonterka Natalija Pantović,  koja je učestvovala na kampovima u inostranstvu. 

Prisustvo događaju je besplatno, uz obaveznu prijavu putem linka, najkasnije do srede 7. decembra u 17 časova. 

društvo,EU info kutak,volontiranje,inostranstvo,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.