Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Održana pretpremijera predstave Jabuka

Milena Stojković 18.6.2019. Komentari

Svečana pretpremijera predstave Jabuka održana je 17. juna u Narodnom pozorištu. Osim glumaca, pretpremijeri je prisustvovala i rediteljka Aleksandra Kovačević. Nakon predstave, publika je pozdravila glumce aplauzom.

Foto: Andrija Ćirić

Glumačku ekipu čine Kristina Tomić, Katarina Mitić i Danilo Petrović. Za scenografiju i kostim pobrinula se Ljiljana Pavlović, kompozitor je Bratislav Zlatković, lektor Nataša Ilić, a organizator Miloš Pavlović. Rediteljka je istakla da je u pitanju emotivna drama koja se bavi međuljudskim odnosima. Nakon predstave, glumica Kristina Tomić rekla je za Studentski dnevni list da je veoma počastvovana zbog toga što joj je data prilika da bude deo ovog komada, koji je rađen po tekstu kanadskog pisca Verna TisenaVerna svrstavam u isti koš sa Čehovom, tako da je velika čast igrati ovaj komad i ovakvu istinu. 

viber slika 2019 06 18 16 22 15

Predstava Jabuka; Foto: Andrija Ćirić

Tomićeva je govorila i o tome kako je bilo raditi na predstavi koja govori o čestim problemima današnjiceNakon svakog izvođenja se tresem, a da bismo došli do toga, moramo mnogo da kopamo po svojim emocijama, kako bismo izneli samu suštinu i poruku priče, kazala je i istakla da veruje u to da glumci mogu i moraju da ovakvim delima utiču na razmišljanje mladih ljudi. Prvu reprizu predstave publika može pogledati već 21. juna, a njenu realizaciju podržala je Ambasada Kanade u Beogradu. 

kultura,pretpremijera,jabuka,predstava,narodno pozorište,Aleksandra Kovačević,Kristina Tomić,glumica,izveštaj,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.