Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Noć veštica u Cinplexx-u

Jovan Živković 28.10.2020. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx u periodu od 29. oktobra do 4. novembra naći će se tri nova naslova, jedna opera, jedna specijalna projekcija i jedan događaj. Svoje premijere imaće ,,Stan 32”, ,,Čistilište”, ,,Vikend sa ćaletom” i opera ,,Leteći Holanđanin”. Nakon projekcije filma ,,Vikend sa ćaletom” deo glumačke postave će se pokloniti publici. Takođe, u okviru svetski popularnog praznika Noć veštica, biće organizovana specijalna projekcija filmova ,,Noć veštica”, ,,Mi”, ,,Groblje kućnih ljubimaca”, ,,Ukleto” i ,,Srećan dan smrti 2” u periodu od 29. oktobra do 1. novembra.

Foto: vidiq.com

Stan 32 svoju radnju smešta krajem sedamdesetih godina prošlog veka. Porodica Olmedo kupuje stan 32 u ulici Manuela Malasenja, u starom delu Madrida. Napuštajući malo provincijsko mesto krenuli su put prestonice koja im nudi prosperitet i život iz snova. Ali, postoji nešto što Olmedovi ne znaju: u stanu koji su kupili – nisu sami. Neobjašnjive pojave koje ih prate u stopu uskoro će im ugroziti živote. U glavnim ulogama su Bea Segura, Begona Vargas i Ivan Markos.

Radnja filma Čistilište prati razvoj terapije pod nazivom C.L.E.A.N, koja deluje direktno na mozak pacijenta. Dr Molenar i njegova koleginica Emili Kolman garantuju emocionalno i psihološko olakšanje, iako svako od njih ima različito tumačenje terapijskih metoda - Kolman ima klinički, dok se Molenar se više oslanja na upotrebu okultnog. Kriminalistički psiholog Noa Bišop prati troje svojih pacijenata sa odeljenja za kriminal u sanatorijum, verujući da program može nanovo poboljšati život ovih mladih zatvorenika. Molenarov zlokobni plan je otvoreni „obrnuti egzorcizam“: pacijente želi da iskoristi kao razmenu za demonska stvorenja, koja čekaju duboko na imanju na kojem je sanatorijum izgrađen. Iako mnogi pacijenti misle da bi sve mogla biti halucinacija, Noa, uz pomoć Emili - njegove bivše učenice - mora da ostane pri zdravoj pameti i spreči Molenarov brutalni tim upravnika da pripremi dolazak zveri. Glavne uloge tumače Kostas Mandilor, Fred Lobin i Dženi Paris.

Iz filma Stan 32; Foto: www.filmaffinity.com

Vikend sa ćaletom je tužna komedija koja govori o odnosu oca i sina. Kašika (Nenad Jezdić), sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom na to da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno. Ognjen, odrastao u savremenom vajfaj okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao pravi beogradski šmeker od sina sakrije svoju bolest. Pored Jezdića, u filmu se pojavljuje još nekoliko poznatih imena domaće scene, kao što su Boris Milivojević, Svetlana Bojković, Katarina Radivojević, Branko Vidaković i Miodrag Krstović. Film potpisuje Miroslav Momčilović (Kad porastem biću kengur, Sedam i po, Smrdljiva bajka...).

Fransoa Žirard, čija je mistična, krvlju natopljena vizija Vagnerovog Parsifala postala jedna od umetničkih vrhunaca proteklih Metovih sezona, ovaj put se okreće drugom Vagnerovom remek-delu, Leteći Holanđanin, kojim diriguje Valeri Gergiev. Prvi put u Metu, Sir Brajan Terfel tumači ulogu misterioznog Holanđanina, osuđenog da zauvijek luta morima. Anja Kampe je odana Senta čija ga ljubav može osloboditi. Budući da je Senta opsednuta portretom legendarnog moreplovca, pozornica Meta pretvorena je u kolosalno ulje na platnu. Franc Josef Selig tumači ulogu Sentinog oca Dalanda, Sergej Skorokhodov nastupa u ulozi lovca Erika, David Portilo tumači ulogu Kormilara, a Mihoko Fujimura Sentinu dadilju Meri.

Cena karata za repertoar Noći veštica iznosiće 200 dinara, dok će za ostale projekcije važiti redovna cena. Karte se mogu nabaviti na blagajni bioskopa.

kultura,bioskop cineplexx,noc vestica,stan 32,čistilište,vikend sa ćaletom,Leteći Holanđanin,mi,ukleto,Srećan dan smrti 2,Groblje kućnih ljubimaca,Nenad Jezdić,repertoar,film,opera,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.