Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Antologija aforizama „Godine zapleta” u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac”

Mihajlo Živković 30.6.2022. Komentari

U Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac”, u ponedeljak, 4. jula sa početkom od 19 časova, biće predstavljena antologija aforizama „Godine zapleta” Dragana Ognjanovića.

Foto: Ana Adamović

Knjigu Godine zapleta objavila je Narodna biblioteka Rade Drainac uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Priređivač, pisac i direktor gradske biblioteke Dragan Ognjanović, radio je na ovoj knjizi čitavu deceniju. Ljubiteljima aforizama će knjigu predstaviti upravo Dragan Ognjanović, Vitomir Teofilović i Srđan Živković Siđa, a program će voditi Emilija Radmilović.

Dragan Ognjanović diplomirao je u Beogradu na Filozofskom fakultetu na Departmanu za srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću. On je glavni urednik časopisa TOK i zamenik glavnog i odgovornog urednika godišnjaka Toplički venac. Njegov rad nadaleko je poznat i za njega je dobio mnogo nagrada kao što su: Mladi jež 1998, a iste godine dobio je i nagradu Vladimir Bulatović VIB. Takođe, dobio je: drugu nagradu za aforizam na međunarodnom Festivalu humora i satire, nagradu Zlatna kaciga u Kruševcu 2000. godine, kao i pobedničku diplomu na Festivalu humora i satire Smejada u Banjoj Luci 2009. godine.

Ulaz na promociju slobodan za sve zainteresovane.

 

 

kultura,Aforizmi,Dragan Ognjanović,narodna biblioteka stevan sremcac,godine zapleta,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.