Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstavljanje knjige o Đorđu Marjanoviću

Ana Adamović 14.7.2022. Komentari

Knjiga „Energija slobode – Stvaralačka biografija Đorđa Marjanovića” autorke Marijane Dujović, biće predstavljena u petak, 15. jula u sali Studentskog kulturnog centra. Početak je zakazan za 19 časova.

Foto: unsplash.com

Pored autora, muzikologa i mastera teoretičara umetnosti Marijane Dujović, na promociji knjige govoriće i muzički kritičar Dragan Aranđelović Ara i filmski i televijski producent doc. dr Maja Vukadinović. Prema rečima spisateljice, ova knjiga je nastala kao rezultat istraživanja fenomena prve jugoslovenske muzičke zvezde. Ona predstavlja pregled života i karijere Đorđa Marjanovića, kao i osvrt na njegovo stvaralaštvo i muzičke uticaje.

Muzikolog Marijana Dujović samostalni je istraživač u oblastima kao što su: nacionalna istorija muzike, koncertne delatnosti u Beogradu do Prvog svetskog rata, istorija srpske muzike i muzičara tokom Velikog rata, a napisala je i biografiju Stanislava Biničkog. Napisala je nekoliko muzičkih studija koje su objavljivane u domaćim i stranim naučnim časopisima. Autorka je i koautorka izložbi Moja mala bibliografija i Srpska Afrikijada.

Ulaz na promociju je slobodan za sve zainteresovane.

kultura,Đorđe Marjanović,promocija,Studentski kulturni centar,Marijana Dujović,Energija slobode,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.