Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Kako se izvući iz lanaca laži, prevara i tajni?

Natalija Jović 8.8.2022. Komentari

„El inocente (Nevin)” španska je mini-serija od osam epizoda, sa elementima misterije i trilera, koja je snimljena po istoimenom romanu Harlana Kobena. Seriju je režirao Oriol Paulo, koji je najveću slavu stekao filmom „Contratiempo (Nevidljivi svedok)”, dok se u glavnim ulogama pojavljuju španski glumci Mario Casas i Aura Garido.

Foto: privatna arhiva

Kada nakon odslužene kazne ubistva iz nehata izađe iz zatvora, Mateo, kog glumi Mario Casas, odlučuje da krene svoj novi život ispočetka. U tome će mu pomoći lepa i mlada Olivija, koju tumači Aura Garido. Ovaj mladi par naizgled deluje kao i svi drugi parovi − zaljubljeni su, vole se, planiraju zajednički život i čekaju dete.

Pravi pakao za Matea počinje onda kada Oliviju odveze na poslovni put u Berlin, nakon čega joj se gubi svaki trag. Noćna mora nastaje onda kada primi uznemirujući anonimni poziv, a prvi znak za opasnost će stići onda kada se pojave dokazi da ona uopšte nije napustila državu i da je u Španiji, kao i onda kada neko nepoznat krene da mu šalje njene obnažene fotografije iz hotela. Paralelno sa ovom pričom pratimo neustrašivu i pronicljivu detektivku Lorenu Ortiz, koju donosi Aleksandra Himenez, a koja dobija novi slučaj u kome je časna sestra gurnuta kroz prozor.

nevun

Foto: privatna arhiva

Dok detektivka Ortiz istražuje svoj novi slučaj, a Mateo traga za Olivijom, put ovo dvoje ljudi ukrstiće se i odvesti nas par godina unazad. Postavlja se pitanje da li su i kako povezana ova dva slučaja. Demoni iz prošlosti, prećutane istine i druga strana zakona dovešće nas u vrtlog intriga. Seriju prati neizvesnost, a odgledaćete je u jednom dahu. Do poslednje epizode nije moguće ni naslutiti kraj koji može sve očarati i ostaviti iznenađene. Ova serija još jedan je dokaz da španska kinematografija pravi, prema reakcijama gledalaca, jedne od najboljih misterija i krimi priča, te da retko kada omane u ovom žanru. Serija je dobila puno pozitivnih kritika, a najviše onih na račun glumice Aure Gaido.

To je bio prvi dan ostatka tvog života − Mateo Vidal

kultura,preporuka nedelje,serija,el inocente,nevin,mario kasas,španska serija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.