Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Dobrota se ogleda kroz umetnost

Lana Stanisavljević 12.9.2022. Komentari

U nedelju, 11. septembra u Banovini odigrana je predstava „Šok prepoznavanja”. Predstavu su odigrali glumci Akademskog pozorišta SKC-a, a tom prilikom su posetioci prikupljali dobrotvorni prilog za lečenje studentkinje Medicinskog fakulteta Marije Stanković, a ulaznica za sam događaj bila je poruka sa sadržajem 1323 poslata na broj 3030.

Foto: Nina Jovac

Predstava Šok prepoznavanja govori o reditelju koji je napisao savršen pozorišni komad, ali problem se javlja kada glavni junak treba da izađe nag na scenu pred publikom. Iako rediteljevo delo govori o realnoj svakodnevici jednog bračnog para, postavlja se pitanje da li je umetnička sloboda neograničena i da li je pozorište spremno za preokret kakav njegov komad donosi. Većinu gledalaca činili su studenti niških fakulteta, koji su pažljivo pratili predstavu uz dobru atmosferu, zabavu i smeh.

O samoj ideji za predstavu humanitarnog karaktera za Studentski dnevni list govorio je predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta Đorđe Petrović. Naglasio je da je ideja bila da nakon dve godine pasivnosti izazvane virusom korona, animiraju studente i probude ih iz apatije.

Foto: Nina Jovac

Više od tri do četiri hiljade studenata i mladih pokazalo je interesovanje za ovakav vid aktivnosti. Priroda tog narastanja interesovanja nas je uputila na to da ima prostora da se još nešto lepo uradi. Prva stvar koja nam je pala na pamet jeste da spojimo humanost i kulturu, rekao je Petrović, dodavši da je važno da budemo solidarni sa studentima i onima kojima je pomoć neophodna.

Marija Stanković je studentkinja Medicinskog fakulteta. Boluje od Nutcrecker sindroma. Novčane donacije mogu se uplatiti putem dinarskog računa: 160-6000001421749-86, kao i preko deviznog računa: 160-6000001422108-76. Takođe, može se poslati poruka sa sadržajem 1323 na broj 3030.

kultura,predstava,Banovina,SKC Niš,akademsko pozorište,marija stanković,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.