Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Repriza predstave „La Gerilla” na repertoaru Narodnog pozorišta

Jovan Manojlović 29.9.2022. Komentari

Ovog oktobra nas očekuje bogat repertoar tokom celog meseca, počevši od predstave „Sladoled”, koja će biti u subotu 1. oktobra i reprize „La Gerilla” koja će se odigrati tri dana kasnije, u utorak 4. oktobra. Pored njih, na repertoaru pozorišta naći će se još dosta zanimljivog sadržaja.

Foto: pexels.com

Prva predstava Sladoled koja će se odigrati u subotu 1. oktobra govori o životu i odnosu majke i ćerke. Nakon toga, tri dana kasnije u utorak 4. oktobra odigraće se predstava La Gerilla u režiji Marka Jovičića. Takođe, ovaj komad biće na repertoaru i u četvrtak 6. oktobra. Predstava Gde smo ono stali u režiji Marka Todorovića, biće prikaza u sredu 5. oktobra, a u subotu 8. oktobra će publika imati priliku da odgleda mitodramu Armanda Nasimenta Rozea pod imenom Jedan Edip u režiji Juga Đorđevića. Pokojnik, delo našeg pisca Branislava Nušića, biće prikazan u utorak 11. oktobra, a dan kasnije, u sredu 12. oktobra biće odigran komad u režiji Spasoja Ž. Milovanovića pod nazivom Heroj nacije. U subotu 15. oktobra u režiji Dušana Kovačevića i kanadskog pozorišnog pisca, reditelja i dramaturga Verna Tisena biće izvedena predstava Jabuka.

Na repertoaru Narodnog pozorišta u sredu 19. oktobra naći će se i opera Karmen, koju je napisao francuski kompozitor i pijanista Žorž Bize, koprodukcije Fakulteta umetnosti, Niškog simfonijskog orkestra i Narodnog pozorišta u režiji Ivana Vukovića. Po motivima istoimenog filma u subotu 22. oktobra biće odigran komad Neki to vole vruće režisera Aleksandra Marinkovića i dramaturga Branislava Nedića. Poslednji nastup u oktobru, tačnije u utorak 25. oktobra imaće drama Ljubomira Simovića Hasanaginica u režiji Isidore Goncić, koprodukcije Narodnog pozorišta Leskovac i Narodnog pozorišta. 

Sve predstave će biti odigrane sa početkom u 20h. Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.

kultura,narodno pozoriste nis,predstava,Karmen,La Gerilla,Hasanaginica,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.