Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba studentskih radova u okviru proslave 20 godina Fakulteta umetnosti

Andrijana Milenković 30.9.2022. Komentari

U okviru proslave 20 godina Fakultet umetnosti zajedno sa Niškim kulturnim centrom organizuje izložbu studentskih radova „Mali format”, koja će se održati u ponedeljak 3. oktobra od 13.30 časova u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla”, od 15 časova u galeriji Niškog kulturnog centra, a od 16 časova u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti.

Foto: unsplash.com

Izložba studentskih radova ističe značaj tehnike crteža i radova koji linijom izlaze u polje proširenih mogućnosti. Pored klasične crtaće tehnike, biće prikazani i istraživački eksperimentalni radovi malog formata koji proširuju izražajne mogućnosti crteža na papiru, objekte, instalacije, animacije, video radove...

Na ovoj izložbi učestvovaće šest fakulteta: Akademija umetnosti u Novom Sadu, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Zvečanu i Filološko umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu. 

Izložba obuhvata preko 250 studenata izlagača i oko 50 profesora-mentora. Biće prikazano preko 150 radova na papiru, desetak video-radova i oko 30 objekata.

kultura,likovna umetnost,izlozba,studentski radovi,fakultet umetnosti,niški kulturni centar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.