Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Film „Amsterdam” na repertoaru bioskopa „Vilin Grad”

Dijana Dinić 5.10.2022. Komentari

Na repertoaru bioskopa „Vilin Grad”, od 6. do 12. oktobra, posetioci mogu pogledati četiri nova filma: „Trag divljači”, „Gde si, Adame?”, „Amsterdam” i „Šape gneva: Legenda o Henku”.

Foto: Ana Adamović

Radnja filma Amsterdam smeštena je u 30. godine i prati tri prijatelja koji su svedoci ubistva. Oni sami postaju osumnjičeni za ubistvo i otkrivaju jednu od najneverovatnijih zavera u američkoj istoriji. Glavne uloge u ovoj drami imaju glumice: Margo Robi, Anja Tejlor Džoj i glumac Kristijan Bejl.  

U filmu Trag divljači Nenada Pavlovića, perspektivni novinar istražuje svirepo političko ubistvo u malom ruralnom mestu u komunističkoj Jugoslaviji 1979. godine. Nalazi se upleten u mračnu porodičnu dramu prepunu skrivenih tajni kroz vekovnu tradiciju nasilja.

Film Gde si, Adame? predstavlja prodiranje u život jednog manastira Svete Gore Atonske. Povučeni monaški život, pun autentičnih likova i svakodnevnih svetaca, nalazi se na ekranu ispod omota naših ovozemljaskih prioriteta. U filmu se pojavljuje izveštaj o potpuno neuporedivom načinu života unutar napredne monaške zajednice 21. veka.

Šape gneva: Legenda o Henku je animirani film u kome je Henk ljupki pas koji mašta da postane samuraj. On kreće na putovanje u potrazi za svojom sudbinom. Na njegovu nesreću, on pronalazi čudan i surov grad Kakamučo, u  kom je on pas, a svi ostali su mačke. Henk je očajnički hteo da se dodvori sugrađanima i on nesvesno postaje deo plana podlog i sujetnog Ika Čua, koji želi da uništi sve stanovnike Kakamučoa.

Karte se mogu nabaviti na blagajni bisokopa, kao i na sajtu biskopa Vilin Grad.

kultura,bioskop vilin grad,Trag divljači,Gde si Adame,Amsterdam,Šape gneva: Legenda o Henku,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.