Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

O Srbima i Puškinu na Danima ruske kulture

Anđela Pejdo 22.11.2022. Komentari

U sklopu Dana ruske kulture, u sredu 23. novembra, od 12 časova na Filozofskom fakultetu u Svečanoj sali 434, biće održano predavanje Radojke Tmušić Stepanov − „Srbi i Puškin”. Sledećeg dana, 24. novembra, od 18 časova, u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” (Ruski kutak) održaće se promocija sedmog toma „Edicije Rusija: Ruski obaveštajci”.

Foto: unsplash.com

Predavanje na temu Srba i Puškina obuhvata kazivanje o detaljima iz života Aleksandra Sergejeviča Puškina, recitovanje njegovih stihova na srpskom i ruskom jeziku, kao i projekcija fotografija i video-priloga. Prema rečima Tmušić Stepanove, program ima za cilj da na jedan umetnički način oživi sećanje na umetničko stvaralaštvo ovog pisca, kao i da osvetli istorijske činjenice koje se tiču susreta Srba sa Puškinom.

O knjizi Edicije Rusije: Ruski obaveštajci govoriće profesor i publicista Radojka Tmušić Stepanov. Ona obuhvata tomove: Ruski carevi i imperatori, Prestonice Rusije, Zlatni prsten Rusije, Ruski manastiri, Zlatni ikonostas ruske književnosti, Ruska nauka i ruski kosmos, Ruski obaveštajciRusko slikarstvo, Ruska muzika, Ruska kinematografijaPriroda Rusije, Rusija: Zanimljivosti i Srpsko-ruske veze kroz vekove.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

kultura,dani ruske kulture,AS Puškin,puškin,srbi i puškin,edicija rusija,ruski obaveštajci,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.