Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Lastavice Hristove” na platnu bioskopa „Vilin Grad”

Andrijana Popović 23.11.2022. Komentari

Na repretoaru bioskopa „Vilin Grad” u periodu od 24. do 30. novembra, naći će se četiri nova filma: „Čudesni svet”, „Lastavice Hristove”, „Moonage Daydream”, kao i „Boje požara”.

Foto: printscreen

Čudesni svet je crtani film koji prati legendarnu porodicu istraživača Klajd, čije su razlike mogle da sruše njihovu najvažniju misiju. Uz ovaj film održaće se Porodični vikend 26. i 27. novembra kada će članovi Porodičnog kluba dobiti besplatne kokice, Mali zabavnik i slatki poklon.

Film Lastavice Hristove je film koji je, na osnovu reči rediteljke, imao za cilj da prikaže razmere sudbonosnih događaja u Crnoj Gori, ali i da kroz istoriju srpskog naroda i mitropolita Amfilohija ispriča o lepoti pravoslavne crkve. Film govori o Arhipastiru, mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, o učeniku starca Pajsija i Justina, o procvatu monaštva i duhovnosti, kao i o unutrašnjem podvigu običnog čoveka. Lastavice Hristove je na Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu izazvao veliko oduševljenje i zainteresovanost.

Moonage Daydream jeste prvi film koji je podržalo David Bowie Estate, koje je Morgenu dalo pristup njihovoj kolekciji bez presedana. Moonage Daydream ispričan kroz slike, lične arhivske snimke, neviđene performanse i usidren muzikom i rečima Dejvida  Bouija, poziva svoju publiku u Boui svet.

Boje požara prati težak život žene Malden koja postaje jedina naslednica nakon smrti njenog oca, poznatog bankara, Marsela Perikura. Kada njen sin Pol postane invalid i bez podrške njenog bivšeg muža, Malden sama preuzima očev posao. Suočiće se sa raznim preprekama, pohlepom, ljubomorom i korupcijom u Francuskoj i Evropi.

Karte se mogu kupiti na blagajni bioskopa.

kultura,vilin grad,Niš,bioskop,filmovi,Lastavice Hristove,Čudesni svet,Moonage Daydream,Boje požara,repretoar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.