Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Demi Mur − od modela do glumice

Dorotea Janković 11.11.2017. Komentari

Na današnji dan 1962. godine rođena je Demi Mur, jedno od najpoznatijih imena Holivuda, čija je glumačka karijera doživela mnogo uspona i padova.

www.pinterest.com

Ova, danas već svetska glumica, rođena je u Rozveltu, u Novom Meksiku. Odrastanje joj nije bilo nimalo lako. Njen biološki otac napušta njenu majku dok je još bila trudna sa Demi. Ona se kasnije udaje za Danija Gajnsa koji Demi prihvata kao svoje dete. U početku su se često selili da bi se na kraju nastanili u Los Anđelesu. Iako je dobijala svu potrebnu ljubav, Demi je bila veoma nesrećna, jer je živela u disfunkcionalnoj porodici. Majka i očuh često su se opijali, ali i postajali sve agresivniji prema njoj. Depresivna i kivna na svoju porodicu i život, napušta školu želeći da počne da radi kako bi živela odvojeno od roditelja. 

U početku je želela da se bavi modelingom, pa se učlanjuje u jednu od agencija koje zastupaju mlade modele. Potom se oprobava u glumi pod nagovorom njene dobre prijateljice Nastasije Kinski, koja je vrlo brzo uočila da Demi ima dobre scenske pokrete i veliki talenat za glumu. Ona je najpre dobijala epizodne uloge koje joj nisu donele neku veliku zaradu. Jedna od mnogih takvih uloga bila je ona u TV seriji General Hospital, gde je bila stalni član glumačke postave, pa zbog toga nije mogla da radi na drugim projektima. Svoju prvu glavnu ulogu konačno dobija 1988. godine u horor filmu Sedmi znak. Ova uloga joj donosi puno pozitivnih kritika i njene glumačke sposobnosti znatno izlaze na videlo. Postaje konstantno angažovana i jedna od najtraženijih glumica. Sredinom devedesetih jedna je od najpopularnijih glumica širom sveta. U jednom trenutku njena slava doživljava debakl pojavivši se u par filmova koji su doživeli veliki komercijalni neuspeh. Koliko su bili loši govori i činjenica da su bili nominovani za nagradu Zlatna malina.

Nakon ovog neuspeha, Demi se povlači sa dramske scene da bi se nakon nekoliko godina na istu pojavila sa filmom Čarlijevi anđeli. Kako glumačka karijera tako joj je i ljubavni život imao stalne uspone i padove. Prvo je bila udata za rok muzičara Fredija Mura, čije prezime i danas nosi i po kome je svi i znaju. Ovaj brak nije dugo trajao, te je brzo usledio razvod. Nakon toga, upoznaje Brusa Vilisa sa kojim staje na ludi kamen. Međutim, ovaj brak takođe nije dugo trajao i njih dvoje se razvode. Posle razvoda ostali su prijatelji, o čemu govori i činjenica da je Brus Vilis prisustvovao njenom sledećem venčanju sa Eštonom Kučerom. Ovaj brak je privukao medijsku pažnju i stalno su bili na udaru tabloida, pre svega zbog razlike od 16 godina između njih. U početku je njihov brak bio skladan, ali u jednom trenutku počinju da kruže priče o tome da je Ešton vara. Demi je na to izjavila da su to samo pokušaji da se njihovoj sreći stane na put. Nekoliko godina posle te izjave, par se rastaje, a nakon toga sledi i razvod. Prava podrška tokom celog razvoda bio joj je i dalje Brus Vilis, koji nastoji da zaštiti majku svoje dece.

Izvori: sinemanija.com, wannabemagazine.com

Na današnji dan,Demi Mur,glumica,model,teško detinjstvo,uspeh,neuspeh,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.