Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Ešli Benson – slatka mala lažljivica

Aleksa Anđelić 18.12.2017. Komentari

Na današnji dan 1989. godine rođena je Ešli Benson, američka glumica i model. Popularnost u Americi stekla je likom Ebi Devero u televizijskoj seriji Dani naših života, a svetsku slavu ulogom Hane Marin u seriji Slatke male lažljivice.

www.bodyheightweight.com

Rođena je kao Ešli Viktorija Benson u Anahajmu u Kaliforniji. Od malih nogu je trenirala džez balet i hip-hop. Sa četiri godine počinje da peva u lokalnom crkvenom horu. Godinu dana kasnije potpisuje ugovor sa modnom agencijom i postaje dečji model. Tada počinje da se pojavljuje u mnogim muzičkim spotovima. Njenu lepotu primetila je modna agencija Ford, sa kojom je kasnije potpisala ugovor i ostala njen član do danas.

Svoju glumačku karijeru započela je 1999. godine pojavljivanjem u reklamama i u pozorištu. Ubrzo je dobila i uloge u televizijskim serijama Niki i Zapadno krilo, ali i sporednu ulogu u filmu Danas 13, sutra 30Glavnu ulogu u jednoj od najpopularnijih televizijskih sapunica Dani naših života dobija 2004, kada je i potpisala trogodišnji ugovor sa NBC televizijom na kojoj se serija emitovala. Karijeru nastavlja ulogom Mindi u kratkometražnom filmu Komšije. U periodu od 2005. do 2009. godine dobijala je uloge u televizijskim serijamaZoi 101, Sedmo nebo, Okrug Orandž, Istražitelji iz Majamija, Lovci na natprirodno. Lik Karson tumači u tinejdžerskom filmu Samo do pobede. U ulozi Bruk Tipit bila je u filmu Petorka iz snova koji je zasnovan na istinitim događajima.

fashiongonerogue com

Ešli Benson; Foto: www.fashiongonerouge.com

Ulogu Hane Marin u popularnoj tinejdž seriji Slatke male lažljivice, koja je rađena po knjigama Sare Šepard, dobija 2010. godine. Upravo je ona izabrala pesmu Secret grupe The Pierces kao uvodnu špicu za seriju. Serija je za kratko vreme postigla ogromnu popularnost i ostvarila veliku zaradu. Zahvaljujući ovoj ulozi, Ešli je stekla svetsku popularnost, ali i postala modna ikona tinejdžerkama širom sveta. Takođe, zahvaljujući ovoj seriji, Bensonova je osvojila i šest filmskih nagrada.

Kejtlin Kevin glumi 2010. u filmu Božićni Kupidon. Glavnu ulogu u filmu Buntovnice dobija 2012, ali i u filmu Vreme ratnika. Godinu dana kasnije pojavljuje se u seriji Kako sam upoznao vašu majku. Glumila je i u horor filmu Pacolovka, ali i naučno-fantastičnom filmu Pikseli. Bensonova je pozajmila i glas Dakoti iz popularne animirane američke serije Porodični čovek. Pojavila se i u dve episode serije Rejvensvud. Kao Margaret pojavljuje se u filmu Elvis i Nikson iz 2016. godine. 

Izvoriarticlebio.comdodoodad.comashley-b.org

Na današnji dan,kultura,ešli benson,glumica,model,Biografija,slatke male lažljivice,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.