Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Skarlet Džohanson − zvezda Marvelovih filmova

Ksenija Dimitrijević 21.11.2020. Komentari

Na današnji dan 1984. godine rođena je Skarlet Ingrid Džohanskon, američka glumica, manekenka i pevačica. Bila je nominovana za nagradu „Spirit” za najbolju glavnu glumicu, a veliku pažnju publike i kritičara privukla je izvedbama u filmovima „Šaptač konjima” i „Svet duhova”. Ipak, njena najpoznatija uloga definitivno je Crna Udovica, članica grupe „Osvetnici” iz istoimenih filmova. U serijalu o njima, od ukupno 22 filma iz tog filmskog univerzuma, Skarlet se pojavljuje u njih sedam. Sledeće godine izaći će film „Crna Udovica” sa njom u glavnoj ulozi.

Foto: www.wallpaperaccess.com

Skarlet je rođena u Njujorku. Ona nije jedino dete koje je porodica Džohanson dobila tog dana. Samo pet minuta kasnije na svet je došao i njen brat blizanac, Hanter. Za glumu se, zahvaljujući majci, zainteresovala od malih nogu, a audicije za razne televizijske reklame počela je da obilazi od sedme godine. Kao devojčica dobila je priliku da glumi u predstavi Sophistry na Off Broadway-u, a filmski debi imala je u komediji North. Koliko je želela da postane glumica govori podatak iz njene prošlosti da je glumila pred ogledalom sve dok jednom samu sebe nije rasplakala. Dok joj je karijera išla uzlaznom putanjom, u privatnom životu nije imla mnogo sreće. Skarlet je uvek tražila ljubav, pažnju i nekoga ko će joj biti oslonac, a razvod roditelja je na nju ostavio veliki utisak.

Nakon nekoliko manjih uloga, veliku pažnju javnosti privukla je ulogom u filmu Šaptač konjima. U filmu tumači lik uplašene devojke koja je doživela nesreću tokom jahanja. Posle toga pojavila se u filmu Moj brat prase i u muzičkom spotu pevačice Mendi Mur za pesmu Candy. Narednih godina igrala je u drami Čovek koji nije tu, kao i horor komediji pod nazivom Pauci napadaju.

slika 5

Skarlet u filmu Osvetnici; Foto: www.shutterstock.com

Džohansonova je zahvaljujući glavnim ulogama u filmovima Devojka sa biserniom minđušom i Izgubljeni u prevodu dobila nominaciju za Zlatni globus, dok je za prvi film takođe osvojila nagradu BAFTA za najbolju glumicu u glavnoj ulozi. Nakon manjih uloga igrala je ulogu Amande u filmu Manny i lo. Nastup u tom filmu doneo joj je nominaciju za nagradu Independent Spirit za najbolju glavnu žensku ulogu i pozitivne kritike, koje su posebno isticale talenat i šarm glumice. Njenu bogatu filmografiju takođe čine naučnofantastični triler Ostrvo i ostvaranje Frenka Milera, Duh. Tokom 2008. godine objavila je svoj album Anywhere I Lay My Head, na kome se nalaze obrade pesama Toma Vejtsa. Ulogom Crne Udovice u filmu Ajronmen 2 debitovala je u serijalu Osvetnici. Obnovila je tu ulogu još šest puta, poslednji put igrajući u filmu s najvećom zaradom u istoriji Osvetnici: Kraj igre. Jedna od njenih uspešnijih glavnih uloga je kraljica vriska u filmu Hičkok iz 2012. godine.

Zahvaljujući svom izgledu, zaštitno je lice mnogih brendova i važi za jednu od najlpaćenijih glumica današnjice. Po izboru časopisa Men’s Health, zauzela je dvanaesto mesto među sto najzgodnijih žena svih vremena i smatraju je jedom od najtalentovanijih glumica Holivuda. Ono zbog čega je javnost posebno voli je njeno javno osuđivanje medija zbog promovisanja premršavih žena.

Izvoriwww.biography.com, www.imdb.com

Na današnji dan,kultura,Skarlet Johansson,glumica,Pevačica,manekenka,MARVEL,Crna Udovica,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.