Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Dženifer Aniston − uzor mnogim generacijama

Milica Stojanović 10.2.2021. Komentari

Na današnji dan 1969. godine rođena je poznata holivudska glumica Dženifer Aniston. Pažnju široke javnosti zadobila je ulogom simpatične Rejčel iz popularne TV serije „Prijatelji”. Ova uloga donela joj je ogrumnu popularnost kao i brojne uloge koje su se nakon toga samo nizale. Dobitnica je nagrada „Emi” i „Zlatni globus”.  

Foto: www.wallpaperaccess.com

Dženifer Aniston rođena je u Kaliforniji. Još kao mala zavolela je glumu i krenula je na glumačku sekciju. Nakon srednje škole odlučila je da upiše fakultet i tražila je razne poslove kako bi mogla da plaća račune, pa je tako prodavala brzu hranu i bila kurir koji na biciklu isporučuje poštu. Bila je član Njujorškog Javnog pozorišta u kojem je zaigrala svoje prve predstave, među kojima se ističe uloga u predstavi Tri sestre.

Krajem osamdesetih godina seli se u Los Anđeles gde započinje svoju filmsku karijeru. Na početku je mahom dobijala epizodne uloge, a zatim je dobila prvu fimsku ulogu u filmu Camp Cucamonga. Godine 1994. odlazi na kastng za televizijsku seriju Prijatelji. Oduševila je sve prisutne i dobila je ulogu simpatične Rejčel Grin. Gledaoci su zavoleli Dženifer zbog ove uloge, koja joj je ujedno donela i svetsku popularnost. Velika popularnost serije omogućila joj je da se oproba u mnogim ulogama. 

rejčel

Dženifer u seriji Prijatelji; Foto: www.wallpapercave.com

Poznati časopis Rolling Stoun je glumicu proglasio Prvom frizurom Amerike. Nakon ove serije nizale su se brojni glumački izazovi. Dobija ulogu u filmu Objekat moje pažnje. Uglavnom je birala uloge u komedijama. Osvojila je prvu značajnu nagradu 2002. godine, kada je dobila nagradu Emi za najbolju glumicu u komediji. Iste godine našla se u filmu Dobra devojka. Imala priliku da zaigra sa Dzim Kerijem u fimu Svemogući brus. Nešto kasnije dobija glavnu ulogu u komediji Nevolje sa Poli.

Završila je u Ginisovoj knjizi rekorda kao najplaćenija televizijska glumica. Nakon toga dobija uloge koje je dugo priželjkivala u filmovima Izbačeni iz koloseka i Šuška se. Pored glume, Dženifer je poznata i po svom humanitarnom radu. Pojavila se u mnogim reklamama i kampanjama kako bi sakupila novac za sirotišta u Meksiku. Tokom 2013. godine proglašana je ampasadorkom Fondacije za zabavu i industriju (Entertainment Industry Fondation), koja izdvaja sredstva za istraživanje raka i pronalaženje leka. Tokom njihovog detinjstva, Dženifer je bila uzor mnogim poznatim ličnostima kao što su pevačice Selena Gomez, Majli Sajrus i glumica Kejli Kvoko. Bila je u braku sa Bred Pitom i Džastinom Teruom.

Izvori: sinemanija.combosonoga.comimbd.com

Na današnji dan,glumica,prijatelji,Rejčel Grin,dobra devojka,kultura,dzenifer aniston,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.