Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Šon Mendes – pevač koji se u popularnosti mogao takmičiti sa Džastinom Biberom

Ksenija Dimitrijević 8.8.2022. Komentari

Na današnji dan 1998. godine u Torontu, rođen je kanadski pevač i tekstopisac Šon Mendes. Poznat je po hitovima „Šavovi”, „Ništa me ne zadržava” i „Tretiraj me bolje”.

Foto: privatna arhiva

Puno ime Šona Mendensa je Šon Piter Raul Mendes. Postao je slavan 2013. godine kada je počeo da objavljuje video-zapise o aplikaciji društvenih medija Vine. Njegova majka Karen Mendez je agent za nekretnine, engleskog porekla, a otac Mauel Mendez je portugalskog porekla i bavi se prodajom stvari za restorane. Ima mlađu sestru Alia (Aliyah). Kao mlađi igrao je hokej na ledu i fudbal, a pored toga bavio se pevanjem i glumom. Završio je osnovnu, a zatim i srednju školu Pine Ridge u Kanadi, Pickeringu. Nikada nije zapostavljao porodicu, bez obzira na slavu koju je dobio. U jednom trenutku je želeo da postane glumac, ali s obzirom na tremu koju je imao, jer nije mogao da nauči tekst, posvetio se muzici gde je bio puno sigurniji. Zahvaljujući platformi Jutjub naučio je da svira gitaru.

Šon Mendes je mlada zvezda koja prija publici, zbog čega su njegovi albumi prodani u hiljadama primeraka, a i to, takođe, prikazuje njegov uspeh. Prvi singl objavio je 2014. godine pod nazivom Život stranke. Sa svojim kolegom Austinom Mahoneom organizovao je turneju širom zemlje, kada je osvojio nagradu za tinejdžerski glas iste godine. Na njegov rad uticali su: Džon Mejer, Ed Širan i Džastin Timberlajk, kao i rok grupa Led Zeppelin i brojni country i reggae umetnici koji obožavaju njegovi roditelji. Imao je dovoljno sreće da peva na koncertu u čast 92. rođendana kraljice Elizabete II. Nakon što je 2016. godine predstavljen njegov album Illuminate, pevač je 2018. godine objavio EP The Album (Remixes). Mini-album je uključivao remiksove njegovih pesama Gde ste bili ujutro? sa DJ Kaytranadom, Zašto sa američkim pevačem Leonom Bridžisom i Mladi sa kanadskom glumicom Džesi Rejez. U pesmi In my blood govori o svom problemu s anksioznim poremećajem, zbog čega je išao na lečenje.

Kao glumac oprobao se 2015. godine u postapokaliptičnoj seriji 100. Takođe, postao je deo serije Artist Spotlight Stories koja govori o pozadini njegovog života tokom turneja.

Izvori: www.efferit.com, www.celeb-true.com

Na današnji dan,Šon Mendes,Pevač,Zvezda,Šavovi,Ništa me ne zadržava,Džastin Biber,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.