Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Ana Kuk Kendrik – Džesika Stenli iz „Sumrak sage”

Ksenija Dimitrijević 9.8.2022. Komentari

Na današnji dan 1985. godine u Portlandu, Maineu, rođena je američka glumica, producent i pevačica Ana Kuk Kendrik.

Foto: privatna arhiva

Ana Kendrik je ćerka učitelja Vilijama Kendrika i majke knjigovođe Dženis. Ima starijeg brata glumca Mihaela Kuka Kendrika. Njeno poreklo je englesko, škotsko i irsko. Igrala je lične predstave sa bratom ispred roditelja, išla u školu i studirala muziku. Ana je kao mala volela da peva i pleše, zbog čega su je roditelji 1995. godine odveli na prvu audiciju. S obzirom da je žiri smatrao premladom, sa samo 12 godina započela je svoju karijeru i osvojila ulogu u mjuziklu Visoko društvo. Ubrzo dobija i drugu ulogu u mjuziklu Mala noćna muzika.

Poznata je po mnogim igranim ulogama, a upamćena je ostala 2008. godine po igranoj ulozi u filmu Sumrak, nakon čega je stekla značajnu ulogu filmske glumice. Naredne godine igrala je u nastavku filma Saga o sumraku: Novi mesec. Filmski prvenac bio je film Camp 2003. godine. Njena interpretacija štreberke osvojila je nominaciju za nagradu Independent Spirit Award. Sledeću nominaciju za Oskara dobila je za najbolju sporednu glumicu u komičnom filmu Gore u zraku 2009. godinePijani prijatelji (2013), ParaNorman (2012), Savršeni korak (2012), Savršeni korak 2 (2015), Računovođa (2016), Tablica 19 (2017), Ako je tvoja djevojka zombi samo su neki od filmova u kojima je igrala.

Tokom svoje karijere osvojila je mnoge nagrade i nominacije zbog svog glumačkog talenta: Austin Film Critics Association, Houston Film Critics Society i National Board of Review. Sve tri osvojila je za Najbolju glumicu u ulozi 2009. godine za ulogu u filmu Gore u zrak. Osvojila je nagradu Teen Choice Award za glumicu Choice Movie  Komedija za ulogu u filmu Savršeni korak 2 u 2015. godini. Takođe, osvojila je Choice Movie – Hissy Fit za istu ulogu.

Izvori: www.celeb-true.com, www.topinfoweb.com

Ana Kendrik,glumica,Pevačica,Sumrak,Džesika Senli,Na današnji dan,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.