Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Mirka Vasiljević – istaknuta glumica i brižna majka

Branka Filipović 27.9.2022. Komentari

Na današnji dan 1990. godine u Beogradu, rođena je srpska glumica i model Mirka Vasiljević. Mirka je odmalena volela kameru, maštala o televiziji, a danas je često svrstavaju među najpopularnijim glumicama mlađe generacije.

Foto: printscreen/Jutjub

Otac ih je rano napustio, te je Mirka odrasla sa majkom Mirjanom u porodičnoj kući u kojoj su živeli Mirkini tetka, teča i brat od tetke Nikola. Pohađala je gimnaziju Ruđer Bošković, a uporedo sa njom i UMS školu za talente. Nakon gimnazije, upisala je Fakultet literature i komunikacije. Igrala je folklor i počela da radi kao model već sa svojih pet godina.

Neka od Mirkinih prvih pojavljivanja na televiziji bila su u okviru spota za pesmu Zemlja mojih snova Tijane Dapčević, kao i City Kids emisije koju je ona vodila. Proslavila se glavnom ulogom u filmu Mi nismo anđeli 2, gde je tumačila lik Sofije. Mirkin glumački talenat zabeležen je i u komediji Ljubav, navika, panika. U seriji Miris kiše na Balkanu, rađenoj po istoimenom romanu Gordane Kuić, Mirka je zablistala u ulozi Blanki Salom de Korać. Njena glumačka ostvarenja zabeležena su i u serijama: Jesen stiže, Dunjo moja, Pare ili život i Zvezdara. Pazi s’ kime spavaš i Aladinova čarobna lampa su dva najzapaženija Mirkina pozorišna ostvarenja. Mirka je imala priliku da radi sa mnogim velikim glumačkim imenima poput Nikole Koja, Seke Sabljić, Marije Karan, Nikole Simića, Vesne Trivalić, Srđana Todorovića i dr.

Mirka živi u vanbračnoj zajednici sa fudbalerom Vujadinom Savićem, nekadašnjim igračem FK Crvena zvezda, a kako i sama ističe od malih nogu navijala za ovaj tim. Njen svekar, Dušan Dule Savić je bivša zvezda jugoslovenskog fudbala, nekadašnji igrač i direktor FK Crvena zvezda. Mirka i Vujadin imaju dva sina Andreja i Mihajla i ćerke Andrijanu i Aniku.

Mirka je više puta govorila o tome koliko joj je teško bilo da isprati Vujadinovu fudbalsku karijeru i da su se zbog toga često selili sa decom. Istina je da je tada imala mnoštvo obaveza, ali je nekako uspela da izbalansira i studije i glumu.

Izvor: biografija.org

kultura,Na današnji dan,Mirka Vasiljević,glumica,model,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.