Studenti i studentkinje Filozofskog fakulteta imaće prilike da do 29. februara prisustvuju različitim aktivnostima u okviru Dana Kancelarije za razvoj karijere i podršku studentima. Radionice, savetovanja, upoznavanja, samo su deo onoga što studente očekuje.
 
Dani Kancelarije za razvoj karijere i podršku studenata svečano su otvoreni u ponedeljak 19. februara. Tog dana su student-mentori zajedno sa predstavnicama Kancelarije bili dostupni za razgovor svim zainteresovanim studentima i srednjoškolcima. Ovo je bila prilika i da se najave aktivnosti koje očekuju studente u okviru Dana Kancelarije koji će trajati do 29. februara.
 
Dva karijerna savetovališta biće održana 22. i 27. februara od 11 do 13 časova u učionici 15D i tada će studenti sa predstavnicama Kancelarije moći da porazgovaraju o tome čime bi hteli da se bave nakon studija. Marta Vučičević iz Kancelarije kaže da ukoliko budu uvideli da postoje otvorene pozicije u nekoj kompaniji, spojiće studente sa određenim ljudima kako bi stupili u kontakt sa mogućim poslodavcem.

Imaćemo tri radionice za koje smo zvale neke naše koleginice koje su završile Filozofski fakultet, a rade u prestižnim kompanijama da predstave čime se one bave i da malo ohrabre studente da i oni krenu tim putem ukoliko još nisu odlučili šta će raditi nakon fakulteta, kaže ona.

Prva radionica će biti 26. februara sa Slavicom Cvetković pod nazivom Uspeh pripada tebi sa početkom od 18 časova u svečanoj sali 434. Za sredu, 28. februara zakazana je radionica za studente sa Svetlanom Stefanović Da li si timski igrač? sa početkom od 17 časova u svečanoj sali 434. Za kraj, 29. februara biće održana radionica za studente sa Marijom Stefanović: HR svet, šta je potrebno da budes dobar regruter? sa početkom od 17 časova u učionici 101.
 
Kancelarija za razvoj karijere i podršku studentima - spona sa budućim poslom
 
Kancelarija za svrhu ima da prati potrebe studenata i pruža podršku onima koji se suočavaju sa različitim vrstama problema tokom studija. Vučičevićeva kaže da onog trenutka kada se student zainteresuje za razvoj karijere i krijerno savetovanje, može da se obrati Kancelariji, a taj put između studiranja i tržišta posla, potencijalnog poslodavca, jeste upravo Kancelarija.
 
Naša ideja jeste da upoznamo i brucoše i ostale studente koji ne znaju šta mi konkretno radimo u našoj Kancelariji, da se upoznaju sa materijom, da upoznaju nas i da popričamo sa njima i uputimo ih na sve njihove mogućnosti. To se odnosi na razvoj karijere i podršku studentima, tako da oni znaju kome mogu da se konkretno obrate za koje vrste problema, objasnila je Marta Vučičević.
 
Dodaje da pored toga što se pomaže studentima, takođe se pomaže i srednjoškolcima koji planiraju da upišu fakultet kako bi se što lakse opredelili za svoje buduće zanimanje. Neki od načina kojim se Kancelarija služi kako bi pomogli što većem broju mladih ljudi je organizovanje radionica sa predavačima iz prakse i sa fakulteta kako bi na praktičan način predstavili tržište rada kroz edukaciju. 

O autoru