Nakon mnogobrojnih aktivnosti u okviru novogodišnje humanitarne akcije, studenti Univerziteta u Nišu napravili su 300 novogodišnjih paketića u okviru svoje akcije. Deo su juče podelili ustanovi „Mara”, a u narednim danima podeliće ih Specijalnoj školi „Bubanj”, Centru za socijalni rad „Sveti Sava”, Sigurnoj kući kao i Univerzitetskom kliničkom centru.

Humanitarni maskenbali, karaoke, tribine i bioskopske večeri, bile su deo aktivnosti kroz koje su studenti niškog Univerziteta prikupljali sredstva za paketiće. Zahvaljujući zajedništvu i slozi, njihov humanitarni cilj je ostvaren, a to je, kako navode, što više paketića za što više dečijih osmeha.

Ovo je dugogodišnja akcija, svake godine je sve veći odaziv. Studenti su sve više zainteresovani i jako mi je drago da vidim da se mladi ljudi uključuju u ovakve akcije. Mislim da je neophodno da širimo ovakve ideje, pogotovo među mladima, a trudimo se da uključimo sve populacije, jer jako je bitno za međuljudske odnose da imamo empatiju i osećanja prema svima, pogotovo prema deci, kazala je Marija Trailović ispred Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu.

Deo prikupljenog novca bio je namenjen za paketiće za decu sa Kosova i Metohije. S obzirom na to da nisu mogli da im dostave paketiće, kolegama iz Kosovske Mitrovice poslali su novac kako bi ih oni napravili. Inače, već šestu godinu zaredom prikupljaju paketiće za Kosmet pod okriljem Studentske konferencije Univerziteta Srbije, poznatije kao SKONUS. 

 

O autoru