Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Raspisan konkurs za nagradu „Dragan Janjić”

Natalija Jović 24.6.2022. Komentari

Novinska agencija „Beta” i „Nezavisno udruženje novinara Srbije” (NUNS) raspisali su konkurs za nagradu „Dragan Janjić” za najbolje istraživačke i akademske radove na temu „Medijska pismenost”. Rok za prijavu radova je 5. septembar, a pravo na učešće u konkursu imaju svi radovali nastali između 1. januara 2019. godine i 5. septembra 2022. godine.     

Foto: app.freeimages.com

Konkurs se raspisuje uz podršku programa Nova pismenost, koju zajednički sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion, dok je glavni cilj konkursa je da se uveća baza znanja u oblasti medijske pismenosti, kao i da se ovakvi radovi učine dostupnim javnosti. Na taj način podržavaju se svi oni koji promišljaju o medijskoj pismenosti, kao i svim njenim različitim aspektima i dimenzijama.

Pored kritičkog sagledavanja na temu medijske pismenosti radovi mogu da se prošire i na značaj medijske pismenosti, ključne ideje, teorije i principe medijske pismenosti, na istorijski i konceptualni razvoj, ali i na ključne društvene aktere u razvijanju medijske pismenosti u svetu, Evropi, regionu i Srbiji. Radovi se mogu baviti ulogom medijskih politika i medijskog sistema u samom razvoju medijske pismenosti, ali ulogom političke kulture, kao i sistematskim problemima i mogućim rešenjima u razvijanju medijske pismenosti u Srbiji i odnosom medijske pismenosti i drugih koncepata. Radovi mogu da se bave i ulogom obrazovne politike, obrazovnog sistema i indikatorima u razvijanju medijske pismenosti, kao i odnosom između informativnih, tradicionalnih i digitalnih medija i popularnih medijskih sadržaja i medijske pismenosti. Radovi se mogu pozabaviti i dobrim praksama u oblasti medijske pismenosti, ali i odnosom između medijske pismenosti i ljudskih prava

Ova nagrada dodeljuje se prvi put u čast nedavno preminulog novinara i osnivača agencije Beta i NUNS-a Dragana Janjića. Biće dodeljene dve nagrade od po 160.000, jedna za štampani, a druga za multimedijalni rad na osnovu pisanog predloška.

Prijave se šalju na mejl , svi zainteresovani se mogu informisati na sajtu

studenti,konkurs,nuns,Beta,medijska pismenost,nagrada Dragan Janjić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.