Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Otvoren konkurs za najbolji omladinski medijski sadržaj

Sara Stojčić 5.8.2022. Komentari

Regionalni konzorcijum „WeB Media Literacy” raspisao je konkurs za najbolji omladinski medijski sadržaj. Konkurs je namenjen mladima starosti od 18 do 30 godina, a prijave su otvorene do 20. septembra do 23.59 časova. 

Foto: unsplash.com

Konkurs je namenjen mladim novinarima i novinarkama iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji rade u omladinskim medijima, novinarima mejnstrim medijima koji se bave omladinskim temama i studentima i studentkinjama novinarstva. Zainteresovani mogu poslati svoje medijske sadržaje koji obrađuju teme mladih, omladinskih politika, prilika za mlade, izazova i problema sa kojima se mladi susreću, teme obrazovanja, zapošljavanja, mobilnosti mladih, kao i druge srodne teme.

Prijavljeni radovi moraju biti kreirani u periodu od septembra 2021. do dana objavljivanja konkursa, kao i radove koji su objavljeni do dana zatvaranja konkursa. Takođe, studenti novinarstva mogu prijaviti sadržaje koje su kreirali u okviru prakse na fakultetu. Radovi mogu u različitim formatima kao što su tekst, video-formati ili drugi sadržaji. Žiri će obratiti pažnju na kvalitet, kreativnost, forme, kanal, obuhvat, kontekst i druge faktore, te će prednost imati analitičke priče koje na dublji način osvetljavaju neku od navedenih tema. Autor najboljeg medijskog sadržaja dobiće priliku da boravi na finalnoj, dvodnevnoj konferenciji u Novom Sadu sredinom oktobra. Konferencija će okupiti mlade, omladinske i mejnstrim novinare/ke, fact-checkere, civilne aktiviste/kinje, predstavnike/ce institucija i Evropske unije, eksperte iz oblasti medija i medijske pismenosti, akademski sektor i druge zainteresovane aktere. Ona predstavlja dobru priliku za razmenu znanja i iskustava, diskusiju i networking, upoznavanje i druženje.

Na konkurs se mogu prijaviti jedan ili grupa novinara koju čine najviše tri osobe. Kandidat ili grupa može poslati samo jednu prijavu. Prijave se vrše slanjem aplikacionog formulara na imejl adresu:  sa naslovom Prijava Konkurs za mlade novinare/ke. Rok za prijavu ističe 20. septembra u 23.59 časova.

 

konkursi,medijski sadržaj,konferencija,problemi mladih,WeB Media Literacy,novinari,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.