Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Raspisan nagradni konkurs Ministarstva za evropske integracije

Sara Stojčić 25.8.2022. Komentari

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji.  Rok za slanje radova je 10. oktobar.     

Foto: istockphoto.com

Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Republici Srbiji, a poslati radovi moraju odgovoriti na jedno od pet pitanja: Postignuća Konferencije o budućnosti Evrope o očekivanjima mladih, novi izazovi prelomnih geopolitičkih previranja i energetske krize za transformaciju Evropske unije ka klimatskoj neutralnosti, značaj podizanja svesti građana Srbije za primenu Zelene agende za Zapadni Balkan, mogući uticaji ideja o Evropskoj političkoj zajednici i Evropskoj geopolitičkoj zajednici na politiku proširenja Evropske unije, načelo solidarnosti prava EU na ispitu kriza 21. veka.

Cilj nagradnog konkursa je da uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Republike Srbije u Evropskoj uniji. Komisija je sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu koji će procenjivati kvalitet pristiglih radova. Za autore tri najbolja rada, predviđeni su honorari u iznosu od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara. Pored najbolje rangiranih, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.

Tekst konkursa možete preuzeti na sajtu Ministarstva, a sva pitanja i dodatne informacije, možete dobiti putem mejlova www.mei.gov.rs i .

 

 

konkurs,ministarstvo za evropske integracije,studenti,radovi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.