Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Otvorene prijave za učešće na skupu „Učenje u digitalnom okruženju – SUMMA utisaka”

Milica Ponorac 28.8.2022. Komentari

„Centar za savremena filološka proučavanja mladih istraživača” na Filozofskom fakultetu organizuje drugi naučno-stručni skup pod nazivom „Učenje u digitalnom okruženju – SUMMA utisaka”. Skup će se održati u petak 23. i subotu 24. septembra u prostorijama Filozofskog fakulteta, dok za učesnike koji ne mogu da prisustvuju uživo postoji opcija onlajn učešća na skupu.

Foto: pexels.com

Cilj ovog skupa je povezivanje i razmena iskustava, učenja i izučavanja filologije u srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama u uslovima digitalizacije nastavnog procesa. Poziv za učešće se upućuje nastavnicima filologije srednjih škola, realizatorima nastave na filološkim studijskim programima visokoškolskih ustanova, učenicima srednjih škola i studentima filoloških studijskih programa visokoškolskih ustanova. Za učešće na skupu mogu se prijaviti zainteresovani iz Republike Srbije i regiona.

Teme predložene za referate su vezane za metodiku nastave i metodologiju učenja filologije u digitalnom okruženju, kao i na izazove učenja u digitalnom okruženju u teoriji i praksi, a radovi se mogu odnositi i na nastavu u digitalnom okruženju iz ugla učenika ili studenata. Referati se mogu prijaviti pojedinačno, koautorski, timski, odeljenjski, prema filološkoj studijskoj grupi, sekcijski. Ukoliko se učesnici prijavljuju timski uslov je da tim bude do pet članova, a moguće je da bude i mešovitog karaktera sačinjen iz nastavnika i/ili učenika i studenata. Učesnici mogu svoje radove izlagati usmeno, putem PowerPoint ili video prezentacija i postera. Vreme izlaganja je ograničeno, tako da učesnici sa autorskim referatima imaju deset minuta, učesnici sa koautorskim referatima 15 minuta, dok timovi, odeljenja, studijske grupe i sekcije imaju od 20 do 25 minuta. Radovi će biti objavljeni u elektronskom zborniku radova u izdanju Filozofskog fakulteta.

Uz prijavu teme potrebno je navesti učesnike, mejl i broj telefona kontakt osobe. Informacije slati na mejl Centra, . Učesnici ne snose materijalne troškove za učešće na skupu.

konkursi,digitalo okruženje,filologija,studenti,učenici,nastavnici,skup,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.