Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Otvoren foto-konkurs „Biti mlad u Srbiji 2022”

Dejan Sokolović 30.8.2022. Komentari

Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbije raspisuju konkurs za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji pod nazivom „Biti mlad u Srbiji 2022”. Rok za slanje fotografija trajaće u periodu od 20. avgusta do 20. oktobra.

Foto: unsplash.com

Učešće na konkursu je besplatno i na njemu mogu učestvovati svi mladi fotografi u starosti od 15 do 30 godina. Učesnici kroz fotografije treba da prikažu kako žive mladi u Srbiji, koji su njihovi ciljevi, nade, aktivnosti, kako se provode, obrazuju, putuju, volonterski rad i aktivizam mladih... Za sva maloletna lica prikazana na fotografijama neophodno je obezbediti odobrenje roditelja ili staratelja, što će se zahtevati i od svih maloletnih fotografa koji učestvuju na konkursu. Fotografije tela koje na bilo koji način objektivizuju mlade ljude ili koje su uvredljive neće biti uzete u obzir.

Maksimalan broj fotografija po učesniku je pet, sa pratećim spiskom i opisom fotografija i mogu se poslati na imejl adresu: . U obzir dolaze fotografije u boji, kao i crno-bele u digitalnom formatu. Fotografije treba poslati u jpeg formatu najvišeg kvaliteta, a ime fajla mora sadržati ime fotografa, kao i naziv i broj fotografije. Minimalna rezolucija fotografija u digitalnom formatu je šest megapiksela iliti rezolucija 3,000 x 2,100 piksela.

Žiri će nagraditi tri najbolje fotografije koje su poslali građani Srbije i uručiti Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji. Nagrade su vaučeri za kupovinu foto i elektronske opreme, a prva nagrada iznosiće 1.000 evra, druga 500 evra, a treća 300 evra, a 20 najboljih fotografija biće odštampano i predstavljeno na izložbi krajem godine, a prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic i u Politikinom zabavniku.

Više informacija o konkursu i pravilima možete pronaći na sajtu.

studenti,konkursi,biti mlad u srbiji 2022,fotografija,foto konkurs,nagrada,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.