Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Otvoren konkurs za obuku „Pravna klinika za zaštitu žena žrtava nasilja”

Maša Stojiljković 2.10.2022. Komentari

Pravni fakultet u saradnji sa udruženjem Romkinja „Osvit” raspisuje konkurs za prijem na klinički program obuke u pravničkim veštinama pod nazivom „Pravna klinika za zaštitu žena žrtava nasilja”. Konkurs je otvoren do 15. oktobra. 

Foto: pexels.com

Ovaj klinički program obuke je projekat pod nazivom Umreženi u pro bono programu za zaštitu prava žena koji se realizuje od strane udruženja Romkinja Osvit i podrazumeva praktičnu obuku studenata i rad sa klijentima. 

Od kandidata se očekuje da budu studenti ili studentkinje treće ili četvrte godine studija ili apsolventi/apsolventkinje, da budu otvoreni za nove ideje i timski rad i da su spremni za odlazak u udruženje Romkinja Osvit. Svi zainteresovani će na ovoj obuci steći praktična znanja i savladavanje pravničkih veština, pod nadzorom profesora i advokata, usvojiće standarde pravnog profesionalizma i pravne etike, a radiće u malim grupama uz primenu interaktivnih metoda nastave. 

Broj mesta na ovom programu je 20 studenata odnosno studentkinja, a obuka će se završiti zaključno 31. oktobra. Rad sa klijentima trajaće od 15. novembra ove godine do 31. marta 2023. godine. Nakon uspešno završenog programa studenti će dobiti sertifikate o pohađanju obuke i dobrovoljnom radu u lokalnoj zajednici. 

Svi zainteresovani se na konkurs mogu prijaviti popunjavanjem prijavnog lista i njenim slanjem na imejl , a rezultati će biti objavljeni na sajtu fakulteta 21. oktobra, kada će se održati i intervjui sa prijavljenim kandidatima u kabinetu profesora dr Darka Dimovskog. Prijave kandidata koji ne pristupe intervjuu neće biti uzete u razmatranje. Prednost prilikom izbora imaće kandidati koji pokažu veću motivisanost i spremnost za uključivanje u klinički obrazovni program. 

konkursi,pravni fakultet,udruženje osvit,obuka,program,studenti,pravna klinika za zaštitu žena žrtava nasilja,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.