Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Otvoren konkurs za dodelu stipendija fondacije „Studenica”

Andrijana Popović 6.10.2022. Komentari

Fondacija „Studenica” raspisuje konkurs za dodelu 35 stipendija za akademsku 2022/2023. godinu. Partner ovogodišnje dodele stipendija je Srpsko filantropsko udruženje iz Njujorka. Konkurs za prijavu je otvoren od 15. septembra do 15. oktobra.

Foto: unsplash.com

Dobitnici stipendije će biti izabrani do 15. novembra. Ove stipendije pokrivaju širok spektar studija, a na konkurs se mogu prijaviti srpski studenti Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Potencijalni kandidat za stipendiju mora biti redovni student treće ili četvrte godine osnovnih ili master studija ili brucoš, mora imati odlične akadamske uspehe, druge dokaze o uspesima (kao što su nagrade sa takmičenja), visoko obrazovne i poslovne ciljeve, društvenu angažovanost, liderski potencijal, motivaciono pismo do 300 reči u kome se navode obrazovni i poslovni ciljevi, dva propratna pisma u vidu preporuke, očigledna potreba za novčanom pomoćiPravo za prijavu na konkurs imaju studenti koji nisu u pravnom odnosi i koji su na budžetu državnih fakulteta u Srbiji i regionu. Stipendiju je kasnije moguće obnoviti ukoliko student nastavlja da zadovoljava date kriterijume.

Iznos stipendije je 1.500 američkih dolara na godišnjem nivou, a stipendije se isplaćuju mesečno. Prijave će se primati tokom tri nedelje po objavljivanju konkursa. Izabrani kandidati za stipendiju će biti pozvani na razgovor na osnovu koga će biti doneta odluka odluka o dobitnicima. Potvrde, pisma preporuke, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju donose samo oni studenti koji budu na listi za dobitnika stipendije. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Fondacije Studenica kroz četiri nedelje od dana završetka konkursa.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem obrasca koji se nalazi na sajtu fondacije

konkursi,dodela stipendija,studenti,2022/2023,fondacija Studenica,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.