Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Ebec u znaku logičkog rasuđivanja i prezenterskih sposobnosti

Sonja Stefanović 10.12.2018. Komentari

Članovi BEST-a (Board of European Students of Technology) nastavljaju tradiciju, te deseti put po redu organizuju projekat inžinjerskog takmičenja EBEC (European BEST Engineering Competition), sa ciljem usavršavanja i obrazovanja studenata. Događaj će trajati u periodu od 21. do 23. decembra na Elektronskom fakultetu.

Foto: Nevena Ivanović

U pitanju je projekat za mlade koji se održava u tri runde − lokalna, regionalna i evropska. Organizator takmičenja Damjan Denić objasnio je da će se takmičari nadmetati u dve kategorijeTeam Design i Case Study, uz mogućnost izbora. Prijave su trenutno otvorene, traju do 14. decembra i mogu se videti na sajtu BEST-a. Svi zainteresovani studenti sa Univerziteta u Nišu mogu se prijaviti pojedinačno, ali i u okviru četvoročlanog tima. Prema rečima predsednika studentske organizacije BEST Nikole Stanisavljevića, pobednik će biti izabran u finalnoj rundi u Torinu na leto 2019. godine.

Case Study podrazumeva rešavanje zadatog tehničkog problema u timovima za određeno vreme. Do rešenja problema takmičari dolaze debatom na datu temu u okviru svog tima, i to na osnovu stečenog znanja, kako na svojim fakultetima tako i na osnovu ranijih iskustava u okviru teme. Rešenja ranigira stučni žiri na osnovu čije procene dolazimo do pobednika ove kategorije takmičenja.Team Design takođe podrazumeva rešavanje zadatog tehničkog problema u timovima za određeno vreme. Do rešenja problema takmičari u ovoj kategoriji dolaze uz pomoć datog materijala za rad i koordinacije unutar tima. Produkt ove vrste takmičenja jeste model koji po performansama, izgledu i materijalizaciji podržava zahteve, pravila i smernice zadatka samog takmičenja.

Studenti će na ovaj način imati priliku da dobiju znanja koja ne mogu steći na fakultetu, moći će da pokažu logičko rasuđivanje, veštine i svoje prezenterske sposobnosti.

best nis,case study,team design,Univerzitet u Nišu,ebec,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.