Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Mladi su nit koja može poslužiti očuvanju Srbije

Maša Stojiljković 16.6.2022. Komentari

Panel diskusija i uručenje nagrada učenicima generacije srednjih škola održana je u sredu 15. juna u Oficirskom domu. Nagrade je primilo 19 učenika i učenica generacije srednjih škola, a dodeljeno je i jedno specijalno priznanje za aktivistu generacije koje je primio učenik Srednje stručne škole Luka Stojanović.

Foto: Maša Stojiljković

Diskusiju i dodelu nagrada organizovala je Humanitarna organizacija Nađi Raula je u saradnji sa organizacijom Nacionalna inteligencija i Karić fondacijom, a uz podršku porodice Milić. Nagrade su uručivali Jovan Milić osnivač humanitarne organizacije Nađi Raula i Bojan Borovčanin osnivač organizacije Nacionalna inteligencija, a u ime svih nagrađenih prisutnima se obratila učenica generacije Gimnazije 9.maj Mina Đorđević.

Danas nagrađujemo najbolje među najboljima, nagrađujemo mlade i talentovane ljude, učenike generacije srednjih škola u Nišu. Njih dvadesetak nije eksponirano u medijima, a trebali bi, njih dvadesetak ne poznajemo, a trebali bi ih da znamo. Njih dvadesetak donosi nagrade koji su na ponos njihovih porodica, ali i svih nas njihovih sugrađana. Dragi maturanti, Vašim izvanrednim rezultatima upisujete se zlatnim slovima u istoriju našeg grada, poručio je Jovan Milić.

Pored uručenja nagrada, održana je i panel diskusija na kojoj su govorili osnivač organizacije Nacionalna inteligencija Bojan Borovčanin i omladinski aktivista Marko Vučetić. Oni su govorili o svojim počecima, a prisutni su po prvi put mogli da vide ruski prevod Zakonopravila Svetog Save u moskovskom prepisu iz 1787. godine.

Kada sam došao ovde, naučio sam šta su prave vrednosti, da uvek pomažem onima kojima je potrebna pomoć. Naučio sam da gradim ljude oko sebe, a ne da ih sputavam. Gradite mostove prijateljstva, gradite ljude koji su pored vas, svaku moguću nit koja će vam pomoći kasnije u životu. Budite aktivni, pomozite sebi i drugima i nikad ne zaboravite odakle ste, uvek se vratite, iako odete iz Niša, uvek se vraćajte. Poruka je uvek ista i jako kratka – Mladi menjaju svet, poručio je Marko Vučetić.

U okviru dodele nastupio je i dečji hor Čarolija kojim diriguje Goga Stamenković, a koji su izveli himnu Republike Srbije, kao i dve nove numere.

organizacije,srednjoškolci,đaci generacije,nađi raula,nacionalna inteligencija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.