Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Zvanično otvoren međunarodni akademski letnji kurs studentske grupe „BEST”

Ana Adamović 25.7.2022. Foto Komentari

Međunarodni letnji akademski kurs pod nazivom „Why be sus when you can be sustainable?”, svečano je otvoren 25. jula na Elektronskom fakultetu. Na otvaranju su reč imale predsednica lokalne grupe „BEST” Milena Radosavljević i Vera Joksimović.

Foto: Anđela Jeremić

Na otvaranju međunarodnog kursa reč je imao i Predrag Aleksov, koji je govorio o BEST-u kao lokalnoj i neprofitnoj grupi i organizaciji, kao i o projektima na kojima rade. BEST je međunarodna organizacija koja postoji na 88 univerziteta, a u 31 državi, dok lokalni ogranak postoji od 2007. godine. Pretežno se bave mladim ljudima, ali takođe rade i na njihovom usavršavanju. Neki od njihovih projekata jesu: Job Fair kao sajam poslova i stručnih praksi, takmičenje EBEC, novi projekat AIBG kao takmičenje programerskog tipa i BEST week kao edukaciona radionica. U toku je projekat BEST Course na temu Why be sus when you can be sustainable?, povodom koga se i održava ovaj međunarodni kurs. Nakon otvaranja kursa, polaznicima iz inostranstva upriličeni su i pokloni.

Pretežno se bavimo mladim ljudima, ali i njihovim usavršavanjem i razvijanjem. Pomažemo im oko zapošljavanja, pronalaska praksi i pronalaska nekih budućih poslova, rekla je predsednica lokalne grupe Milena Radosavljević.

Ovogodišnji kurs Why be sus when you can be sustainable? broji ukupno 26 polaznika, od kojih ih je 23 polaznika iz inostranstva. Prvog dana održano je predavanje profesorke Gordane Stefanović, a zatim i predavanje asistenta Nikole Mitrovića. S obzirom na to da akademski deo kursa traje od 25. do 29. jula, ukupno šest predavača će održati predavanje. Pored predavanja, polaznike kursa očekuju obilazak grada i podučavanje o našoj kulturi i istoriji. Druženja, izleti i zabavne večeri su takođe u sklopu programa ovog kursa koji zvanično traje do 31. jula. Za polaznike je takođe, prethodne večeri organizovana i žurka dobrodošlice u kafiću Saloon tvrđava.

studenti,organizacije,Best,why be sus when you can be sustainable,letnji akademski kurs,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.