Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Zabava i muzika

Međunarodni festivali klasične muzike u Sinagogi i Dvorištu Univerziteta

Sara Stojčić 14.6.2022. Komentari

Studentski kulturni centar organizuje dva međunarodna festivala klasične muzike, koji će biti održani u sredu, četvrtak i petak – 15, 16. i 17. juna. To su Međunarodni festival univerzitetskih horova „Horovanje”, koji će biti u Dvorištu Univerziteta svakog dana sa početkom od 21 čas i Međunarodni muzički festival „Konstantinus”, koji će biti u Sinagogi svakog dana sa početkom od 19.30 časova.

Foto: pixabay.com

Na prvom danu festivala Horovanja biće održan koncert Akademskog hora SKC, povodom Dana Univerziteta, a dirigent je prof. mr Zoran StanisavljevićŽenski akademski hor SKC-a, sa dirigentom prof. mr Ivanom Mirić i Mješovitim horom Univerziteta u Banjoj Luci, sa dirigentom prof. mr Nemanjom Savićem nastupiće drugog festivalskog dana. Poslednji dan festivala biće obeležen nastupom Akademskog hora Mirče Acev iz Skoplja, sa dirigentom mr Jasminom Đorđeski. Na festivalu će biti izvođene pesme poznatih autora, a neki od njih su: Stevan Stojanović Mokranjac, Kornelije Stanković, Dobroslav Mladenović i Todor Skalovski. U slučaju kiše festival Horovanje biće održan u holu Univerziteta.

Na programu festivala Konstantinus nastupiće Radmila Bakri, Aleksandra Milanović i Aleksandra Kijanović, a ostalo možete pogledati na linku.

muzika,Međunarodni festival,klasična muzika,Horovanje,Konstantinus,dvorište univerziteta,sinagoga,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.