Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Ikona stila − Odri Hepbern

Marija Đorđević 7.11.2017. Komentari

Prepoznatljiva po svom prefinjenom stilu, damskom držanju i posebnom šarmu, Odri Hepbern i danas predstavlja oličenje ženstvenosti i elegancije. Jedna od najlepših i najtalentovanijih žena na svetu osvojila je ne samo glumačku, već i modnu scenu, te postala uzor mnogim ženama. Osim toga što je oduvek bila simbol ženske lepote, Odri je pokazivala interesovanja za mnoge druge stvari. Osvojila je sve glavne nagrade u svetu Holivuda, bila ambasador UNICEF-a, govorila nekoliko jezika i što je najvažnije, imala veliko srce i pružala pomoć siromašnoj deci.

www.pinterest.com

Ova holivudska zvezda rođena je 4. maja 1929. u Briselu. Osim brojnim glumačkihm ostvarenjima, kao što su filmovi Praznik u RimuSabrina, Moja lepa gospođiceSmešno lice i mnogi drugi, Odri je osvojila svet igrajući u kultnom filmu Doručak kod Tifanija. Tada se pojavila u maloj crnoj haljini, čuvenog modnog kreatora Živanšija. Svojom vitkom figurom i strukom od neverovatnih 50 centimetara, Hepbernova je u ovoj klasičnoj haljini, sa belim biserima i krupnim nakitom uspela da nešto jednostavno iznese na efektan način i time stekne status modne ikone stila.

Svi su bili svesni njene vanvremenske lepote i ženstvenosti koju je posedovala, njene elegancije i šarma. Za nju je specijalno napravljen parfem L’Interdit. Hepbernova nigde i nikada nije prošla nezapaženo. Mnogi filmski producenti, kao i kreatori, prepoznali su njen talenat i izuzetnost.

bb123e16ffc34880c14f3a81456fae12

Foto: www.pinterest.com

Njen stil je ostao zapažen. Tu su razni odevni komadi na koje bi trebalo da obratite pažnju ukoliko želite da se ugledate na ovu damu. Primera radi, čuvene cigaret pantalone koje su Odri zbog njenih vitkih i dugih nogu savršeno stajale. Ona je ove pantalone često nosila sa rolkom, koja upotpunjuje sveden izgled i ujedno seksepilnost.

Da je Hepbernova odisala klasičnim stilom potvrđuju pruge i tufne na beloj tkanini. Spoj lepote i dobrote, inspiracija mnogima, zaštitno lice raznih brendova i časopisa, diva 20. veka. Odri Hepbern je po mnogo čemu bilа jedinstvena i izazivala ne samo divljenje, nego i poštovanje.

Izvori: svetlepote.rswannabemagazine.comkultivisise.rs

odri hepbern,glumica,ikona stila,moda i stil,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.