Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Aktuelne letnje ideje za manikir

Ana Stojanović 29.7.2022. Komentari

Pored aktuelnih modnih trendova za leto, nezaobilazni deo je manikir.  Ove letnje sezone, upečatljivije su različite boje, šare i oblici. Većina njih je inspirisana manikirom poznatih ličnosti, modela sa revija, ali i serija.

Foto: unsplash.com

Boje koje su aktuelne ovog leta su mača zelena i hot pink. Mača zelena je nežna nijansa zelene boje, a naziv je dobila po istoimenom čaju specifične boje. Postala je aktuelna ovog leta i često se može videti u različitim kombinacijama. Hot pink manikir je postao popularan delom zbog poznate pevačice Rijane, ali delom i zbog Valentino revije koju je obeležila ova boja. Takođe, ovog leta su popularni prozirni lak, lak boje mleka, kao i poznati glazed-donut manikir. Kao što samo ime kaže, glazed-donut je proziran beli lak, tako da liči na glazuru na krofni. Ovakav manikir je prvo primećen kod manekenke Hejli Biber na Met Gali. Tajna za postizanje ovog manikira je razređivanje belog laka sa bezbojnim, nakon čega se na nokte nanosi hrom prah, koji im daje poseban sjaj. 

Letnji trend čine i polumesec, francuski i summertime swirl manikir. Polumesec manikir je zanimljiva tehnika, kojom se ostavlja prazni oblik polumeseca na dnu nokta, dok je francuski manikir najstarija tehnika koja nikada ne izlazi iz mode, ali pored klasične bele boje, može se videti i u različitim bojama i oblicima. Jarke boje su obeležje leta, tako da one i sada u vidu apstraktnih spirala obeležavaju summertime swirl manikir, koji je jedan od najučestalijih letnjih tehnika. Još nešto što često možemo primetiti su trodimenzionalni oblici i bobičasto voće na noktima.

calugar ana maria gnLanqkBUTY unsplash

Foto: www.unsplash.com

Serija Euforija je uticala ove godine kako na šminku i stajling, tako i na manikir. Za manikir glavnih junakinja iz serije je zaslužna Natali Minerva. Lik Kesi je u seriji uglavnom imala nokte u pastelnim bojama, ali njeni najpopularniji su nokti sa cirkonima. Isto tako su atraktivni Medin caged i tuxedo manikir, kao i Ketin zeleni francuski manikir. Ono što je Natali htela da postigne je da se njihov manikir slaže uz njihov karakter iz serije. Evidentno je da je ova serije ogroman izvor inspiracije te je svako od fanova imao manikir junakinje koju najviše voli ili sa kojom se poistovećuje.

Izvori: lepotica.rs, grazia.rs

moda i stil,letnja sezona,manikir,trend,euforija,francuski manikir,Hailey Bieber,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.