Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Revolucionarni stilovi kultne serije Derena Stara

Emilija Miliev 20.9.2022. Komentari

Serija „Seks i grad” zasigurno je uzburkala osećanja svih ljudi koji su je gledali, što zbog njihovog prijateljskog odnosa kroz svih šest sezona, te i zbog modnih ikona koje su obeležile celokupnu seriju – Keri Bredšo, Mirande, Šarlot i Samante. Ova serija ide u korak sa modnim trendovima, a mnogi ih smatraju i modnim ikonama današnjice. Glavna stilistkinja bila je Patriša Fild, koja je zajedno sa glumicama radila dugi niz godina.

Foto: redakcija SDL

Uvodna špica svima je jako dobro poznata zbog čuvene bele suknjice od tila. Postoji jedna zanimljivost o toj suknjici. Naime, glavna stilistkinja spojila je prefinjenost i skromnost – suknja je, zapravo, kupljena na rasprodaji i uparena sa majicom bledoroze boje i crnim sandalama. Modne kreacije glavne junakinje postale su kultne, pa tako ružičasta haljina modnog kreatora Oskara de la Rente, koju je nosila je u sceni u Mekdonaldsu, od tog trenutka masovno je nošena. Mnoge modne marke protkane su kroz seriju, koje su i posle 20 godina i dalje u trendu – Guči, Šanel, Dior, Manolo Blahnik.

Sakoi su neprevaziđeni modni detalji koji su sve junakinje nosile svih šest sezona. Bili su različitih modela, oblika, dezena, boja – od onih klasičnih od satena, preko krutih i tamnih boja sa belim prugama, pa sve do nežnih boja koje su slagale sa tamnijim bojama. Bunde i kaputi više su ogledalo ili odraz Samante i Keri, jer su one težile modi i stilu, dok su Šarlot i Miranda ipak zaljubljenice u duge haljine sa mnogim dezenima u kojima su se osećale lagodnije. Miranda je uvek više bila za jače boje – crvenu, plavu i ljubičastu, volela je izazovnije, a Keri je sušta suprotnost njoj – bela, roze i krem. Šarlot je, poput princeze, volela roze i ljubičastu, a Samanta je preferirala fluoroscentne boje.

Razni aksesoari su bili prošarani kroz svaku epizodu serije. U svakoj od epizoda nosile su se različite torbe, skoro svih modnih diznajnera, različitih veličina: pismo-torbica, nekih neobičnih sa cvetnim dezenom, crnih običnih, belih sa velikim cirkonima... U jednoj epizodi Samanta nosi torbu jarkocrvene boje na sasvim običnu kombinaciju – farmerke i bele jaknu, što je dokaz da su se i kreatori igrali modom kroz seriju. Sam nakit bio je raznovrstan – diskretan ili ne. U nekim segmentima serije skoro i da nije bilo ogrlica ili bilo kakvog nakita, dok je u nekim bio baš izražen. Naočare uz bilo koju kombinaciju pripale su Samanti, a šeširi su pripali Keri i kada ih je nosila uglavnom je imala lokne, što je i danas jako popularno. Muškarci su u seriji uvek bili sređeni i doterani – skupocena odela i cipele.

Ovim je serija pokazala svim ženama širom sveta kako se mogu i na koji način igrati modom, modnim stilovima i kreacijama. Naslednice ove serije u svetu mode i modi današnjice su skorašnje serije – Euforia i Emily in Paris.

Izvori: elle.rsharpersbazaar.rsS

moda i stil,moda,serija,Seks i grad,Keri,Samanta,Miranda,Šarol,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.