Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

„Belgrade Fashion Week” u duhu raznovrsnih kreacija

Natalija Jović 19.11.2022. Komentari

Pedeseta Beogradska nedelja mode pod sloganom „Fashion is art”, počela je 8. novembra i trajaće do 1. decembra u centru BelExspo. Ove godine partner manifestacije jeste „L’Oreal Paris” pa je nedelja mode ponela naziv „L’Oreal Fashion Week”.  

Foto: printscreen

Beogradskoj publici svoje modele predstavilo je oko 80 kreatora. Otvaranju nedelje mode i čast da izlože posetiocvima svoje brendov imali su: Biljana Tipsarević, Jasmina Vujović, Vesna Kracanović, Verica Rakočević, Igor TodorovićJasmina Sanader, Irena Grahovac, Neo Design, Senka Kljakić, studenti Univerziteta Metopolitan i mnogi drugi. Ove godine revija je posvećena Jovanki Broz, pa su modne kreacije inspirisane elegancijom i otmenošću. Smatra se da je ovo najzapaženija nedelja mode poslednjih godina u Srbiji, a otvaranje revije moglo se pratiti i putem Instagram lajva.

Mia Mitanovski jedna od modnih kreatorki, prepoznatljiva po svom dark stilu kreacija i ovaj put ostala je dosledna svom pravcu, te je njena kreacija pobrala puno komentara. Jedno od nezaboravnih TV lica Ruška Jakić ponela je izuzetno zanimljivu i šarenoliku kreaciju brenda Mates. Pantalone sa zelenim šljokicama, narandžasti duks sa kariranom košuljom bili su savršeni sklop nespojivog. Pažnju na svoj rad skrenula je i Nina Milan svojom roze kreacijom dugačkih pantalona i plašta u istoj boji. Jedna od najpoznatijih srpskih i svetskih kreatorki Roksanda Ilinčić  predstavila je beogradskoj publici svoje kreacije i različite modele. Dugačke haljine sa šarenim motivima, širokog kroja, kao i crni okovratnici nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

IMG fb2f4b4e16e7bf6517e4d3b6fc4e8910 V

Ruška Jakić, Foto: printscreen

Lagami studio poznat po svojim svedenim kreacijama jednobojnih, neupečatljivih boja i prostih krojeva predstavio je krem kombinezone sa žutim sakoom. Najčešće boje koje su bile prisutne su: crna, bež, bordo, crvena, bela, a neke svetlije nijanse su imale čak i print na sebe. Kreacijama su dodate veće i vidljivije ogrlice, kako bi je učinile što upečatljivijom. Vesna Kracanović, čiji su modeli prepoznatljivi po dugačkim haljinama i fascinatorima na glavi neobičnih spojeva, takođe je imala čast da obraduje publiku. Šarenolikost i kič kreacija preovladavala je tokom cele revije, a neizostavan aksesoar bio je šešir. Za razliku od Lagamia, duge haljine su bile jakih i upečatljivih boja, poput kraljevsko plave, bor zelene i lila boje

Izvori: rebelgrade.cobelgradefashionweek.com

moda i stil,beogradska nedelja mode,l oreal,Biljana Tipsarević,Verica Rakočević,Igor Todorović,Roksanda Ilinčić,ruška jakić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.