Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Top lista pesama za dan koji slavi ljubav

Luka Vojinović 14.2.2023. Komentari

Dan zaljubljenih je mnogima omiljeni period u godini kada se slavi ljubav. Ona je uvek bila večita inspiracija koja je opevana u mnogim pesmama. U ovom tekstu donosimo par pesama koje će ojačati osećaj zaljubljenosti za ovaj poseban praznik.

Foto: unsplash.com

Pesma Video Games koju izvodi Lana Del Rey je njena najpoznatija balada koja opisuje srećne trenutke sa partnerom. Gleda ga kako igra video-igrice i uživa u miru i tišini koje su zajedno stvorili.

It's you it's you it's all for you,

everything I do,

I tell you all the time,

heaven is a place on earth with you.

Natali, pevačica grupe Casada u pesmi Everytime We Touch opisuje kako voli da oseti dodir svog partnera. Svaki put kada se poljube oseća se kao da će poleteti i želi da taj osećaj traje zauvek. 

Everytime we touch

I get this feeling

And everytime we kiss I swear I could fly.

Grupa Magazin u pesmi Oko moje sanjivo opisuje romantične veze u tajnosti, na neki način poručuje da nema ničeg slađeg nego kada se ljubav krije od javnosti.

Nikom nemoj odati

Svu noć smo se ljubili

Nema tajne tajnije

Od mene i od tebe od mene i od tebe

Sve još miriše na nju je pesma grupe Parni Valjak kroz koju se javlja prisećanje lepih trenutaka sa partnerom, tu je sećanje na miris, dodir, boju kose. Sve ukazuje na osećaj velike zaljubljenosti na kraju. 

Sa tvojeg izvora moja se duša napila

Žedna tvojih godina

I sada mamurna pita gdje je utjeha

Gdje je mladost nestala?

Savršen par je pesma koja šalje jasnu poruku u kojoj pevačica Anastasija smatra da su ona i njen partner stvoreni jedno za drugo. Njihova ljubav je haos i red i ništa ne može da stane između njih.

Ti i ja smo haos i red

gledaj pravo ne okreći se

opet zove te đavo 

ka mojim usnama malo po malo.

Muzička grupa Depeche Mode izvodi pesmu koja ljubav opisuje kao čudesnu pojavu. U pitanju je pesma Strange love i u njoj se ljubav vidi kao puna iznenađenja. Pevač u pesmi pita svoju lepšu polovinu da li je spremna da pruži taj čudni deo ljubavi?

Strangelove, strange highs

and strange lows

Strangelove, that's how my love goes

Strangelove will you give it to me?

dan zaljubljenih,muzika,ljubav,par,praznik,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.